Select Page

ПОДГОРИЦА, 8. септембра – Национални савјет и Одбор за безбједност Скупштине под хитно морају засиједати поводом одлуке МУП-а да се протојереју Џомићу не омогући чак ни ограничено да борави у Црној Гори, казао замјеник предсједника НОВЕ Горан Даниловић.

“Ако свештеник Митрополије Црногорско-приморске Велибор Џомић угрожава националну безбједност Црне Горе, па због тога ни привремено, ограничено не може боравити у Црној Гори, онда нам нема спаса.Под хитно морају засиједати и Национални савјет и Скупштински одбор за безбједност “ – саопштио је данас замјеник предсједника Нове српске демократије Горан Даниловић, реагујући на рјешење Министарства унутрашњих послова и јаве управе којим је одбијен захтјев пароха подгоричког за привремени боравак у БЈРЦГ.

У изјави за „ИН4С“ Даниловић подсјећа да је Влада Мила Ђукановића, односно АНБ, дала позитивно мишљење о захтјеву за држављанство “угледног бизнисмена“ Дарка Шарића. Такође, казао је наш саговорник, право на личну карту и пасош Црне Горе својевремено су имали и „угледници“ земунског клана.

“Министар унутрашњих послова Иван Брајовић мора јавно саопштити разлоге националне опасности коју производи свештеник Џомић или ћемо сви лако закључити: суштински господар полиције, ражаловани екс премијер, ’угледни демократа’Мило Ђукановић производи нове, застрашујуће узроке пожељног сукобљавања. Предсједник Владе Лукшић мора се огласити овим поводом јер је немогуће да он не зна колико су опасни свештеници Митрополије и Српске Православне Цркве у цјелини по грађанску безбједност“ , нагласио је Даниловић.

Он је такође навео како претпоставља “да су оцу Џомићу учени службеници МУП-а нашли псалтир у џепу што је, по њима, вјероватно опасније од кокаина”.

“Уосталом, дрога је тако свакодневна и очекивана ствар. Ако је протојереј национална опасност, можете замислити колико је тек архиепископ страшан. Као члан одбора за безбједност Скупштине тражим од министра Брајовића да без обзира на степен тајности, уколико се зна, одмах обавијести јавност о томе да су цетињски монаси почели са обогаћивањем уранијума, те да је Митрополија на корак од атомске бомбе” – закључио је замјеник предсједника НОВЕ.

Извор: ИН4С портал

Pin It on Pinterest

Share This