Izaberite stranicu
[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/9197/Pomoc_za_Rome.mp3]

ЦЕТИЊЕ, 1. октобра (Светигора прес) – Митрополија црногорско-приморска подијелила је прије неколико дана у сарадњи са Ромским демократским центром из Подгорице хуманитарну помоћ најсиромашнијим Ромима у подгоричком насељу Коник 2.

Ова помоћ материјално најугроженијим ромским породицама додијељена је благословом Високопреосвећеног Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског Господина Амфилохија и добротом управе манастира Острога.

„Помоћ смо подијелили уз помоћ Демократског ромског центра и предсједника те организације Ивана Тоскића. Кад смо ту хуманитарну помоћ добили из Острога, знајући да постоји велики број угрожених ромских породица у овом дијелу града, поставило се питање критеријума по којем ћемо помоћ дијелити, и ту нам је од велике помоћи био Иван Тоскић са својом организацијом“, рекао је Радију „Светигора“ отац Мирчета Шљиванчанин, парох овога дијела Подгорице.

„Помоћ у роби и храни подијели смо тако најугроженијима у Кампу 2, а ради се већином о избјеглима са Косова и Метохије“, рекао је он.

Према његовим ријечима, Митрополија ће и даље помагати овом слоју становништва, као уосталом што помаже и свим другим људима у складу са сопственим могућностима.

Отац Мирчета је као примјере те сталне бриге навео и народну кухињу при подгоричком храму Христовог Васкрсења која ради свакодневно, као и свакодневну помоћ бројним људима у манастиру Острогу.

„Митрополија тако слиједи Господње ријечи и брине о сваком људском створењу“, казао је отац Мирчета Шљиванчанин.

Предсједник Демократског ромског центра Иван Тоскић је Митрополиту Амфилохију упутио писмо благодарности у којем га између осталог обавјештва да је подијељено преко стотину пакета помоћи, као и стара одјећа и обућа.

Тоскић у писму додаје да је живот тих људи испод људског достојанства и описује небригу државе према њима.

„Донација коју је приложила Митрополија црногорско-приморска је само мала кап у мору њихових потреба. Ми вам у име тих сиромашних и јадних људи захваљујемо“, стоји у писму.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This