Select Page

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 16. септембра – Патријарх српски Иринеј апеловао је вечерас у Косовској Митровици на јединство српског народа у одбрани Косова и Метохије.

Он је, након служења молебана за спас српског народа, уз саслужење архијереја, у храму Светог Димитрија у Косовској Митровици, истакао да се српски народ на Косову и Метохији нашао у великом искушењу и страдању.

Он је рекао да је у целој Србији вечерас у 18 часова православни српски народ дошао у храмове да се помоли и затражи помоћ у време страдања.

 

„Никада овако нисмо пострадали, нисмо били препушетни злу као последњих неколико десетина година”, нагласио је он у обраћању верницима у препуном храму. Патријарх је подсетио да су многи оставили своје домове и животе на Косову и Метохији, и да су им чак живима одузимани органи.

„Свет то види, али се прави да не види”, констатовао је поглавар Српске православне цркве изразивши наду да то Бог види. „Доживели смо да нам се узима оно што нам је најсветије. Србија нема светију земљу од Косова и Метохије. Неопходно је да будемо јединствени, јер свака деоба води пропасти. Морамо бити јединствени у томе да повратимо веру хришћанску“, казао је он.

Патријарх Иринеј је позвао вернике да остану на Косову и Метохији. „Ако страдате знате зашто. То није узалудно, то је свето мучеништво и одбрана свете земље”, закључио је поглавар Српске Православне Цркве.

Извор: Танјуг, Политика/Српска Патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This