Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 15. септембра – Поводом најновијих страдања српског православног народа на Косову и Метохији, Свети архијерејски синод Српске православне цркве је, у својој синоћњој ванредној сједници, у којој су учествовали и чланови Одбора Светог архијерејског сабора за Косово и Метохију, наложио тродневни пост (четвртак, петак и субота) свом свештенству, монаштву и вјерницима Српске православне цркве.

У свим парохијским и манастирским храмовима Митрополије црногорско-приморске ће у сљедећа три дана, са почетком у 18 часова, бити служен Молебан за страдални народ наш на Косову и Метохији, чији текст можете преузети ОВДЈЕ.

Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј са Митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, Епископом Рашко-призренским Теодосијем и неколико архијереја СПЦ вечерас ће у 18.00 часова служити Молебан за спас народа у Саборном храму Св. великомученика Димитрија у Косовској Митровици. Његова Светост и отачаствени архијереји ће наредног дана, у петак 16. септембра, служити у храму Св. Димитрија Свету Литургију.

Pin It on Pinterest

Share This