Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/28201111[/picasa]

ХЕРЦЕГ НОВИ, 29. августа – Црква Успенија Пресвете Богородице у Костањици прославила је своју црквену славу у недјељу 28. августа ове године.

У присуству великог броја вјерника Свету Литургију служило је шест свештеника и два ђакона. Служили су протојереји-ставрофори Видо Вуковић и Предраг Видаковић и презвитери Гојко Мрачевић, Владан Пантелић, Александар Папић и Шпиро Живковић, надлежни парох, као и ђакони Небојша Вуловић и Рус Георгиј Максимов.

Молитвено учешће на Светој Литургији узео је црквени хор „Св.Василије Острошки“ из Кумбора на челу са диригентом гђом Маријелом Милановић. Велики број вјерника, нарочито дјеце, приступио је Светој тајни Причешћа.

Након Свете Литургије око храма је опходила литија и пререзан славски колач. Празничном бесједом присутном народу обратио се о. Видо Вуковић, а потом је и надлежни парох о. Шпиро поздравио све и захвалио се браћи свештеницима, хору и свима који су дошли на молитву.

За све присутне у црквеној порти припремљена је трпеза љубави коју мјештани Костањице заједнички припремају.

Н.В.

Pin It on Pinterest

Share This