Izaberite stranicu

Обавјештавамо јавност да су Мираш Дедеић, Драган Павловић и Јован Томовић 25. августа као саизвршиоци обили и оскрнавили Цркву Светог Архангела Михаила у Рогамима која се налази у својини Митрополије Црногорско-Приморске и припада рогамској парохији. Обијање је извршено свјесно са циљем да се атакује на имовину Митрополије Црногорско-Приморске, али и да се подстакну подјеле на вјерској основи међу житељима Рогама. И ова црква је, као и друге раније, обијена уз помоћ електричне бушилице и других механичких средстава.

Након увида у стање цркве јасно је да су Дедеић, Павловић и Томовић извршили кривична дјела из чл. 169. и 253. Кривичног законика. Из тог разлога, против починилаца кривичних дјела и скрнавитеља Божије Светиње поднијели смо кривичну пријаву.

Од Тужилаштва очекујемо да у најкраћем року покрене поступак против пријављених те да против истих предузме све законске мјере  како не би даље наставили нападе на туђу имовину, јер истимa ово није први пут.

Црква Светог Архангела Михаила у Рогамима са својим вјерним народом остаје у саставу канонске Митрополије Црногорско-Приморске.

У Подгорици, 27.08.2011.

Парох Парохије Рогамске
Јереј Јован Радовић

Pin It on Pinterest

Share This