Izaberite stranicu

ПОДГОРИЦА, 19. августа – Директор Управе за некретнине Мићо Орландић, који је казао да Српска православна црква (СПЦ) мора да врати незаконито стечену имовину у Црној Гори, злоупотребљава ту функцију како би нанио штету СПЦ-у, сматра координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске Велибор Џомић.

Орландић је рекао да држава Црна Гора треба да врати у своје окриље имовину коју је узурпирала и насилно одузела СПЦ 1918. године, и да начин њеног коришћења ријеши на добробит Црногорске православне цркве (ЦПЦ).

Џомић је навео да је Орландић одлазећи директор Управе за некретнине, а да је ставом о имовини цркве само потврдио оно на шта је Митрополија годинама упозорава.

“Евидентно је да је током претходних година, док се мимо свих европских стандарда истовремено налазио и у законодавној и у извршној власти, своју руководећу функцију у Управи за некретнине злоупотребљавао како би наносио штету Митрополији црногорско-приморској”, рекао је Џомић новинарима.

Према његовим ријечима, парадоксално је да Орландић прича о европским интеграцијама, а понаша се горе него за вријеме комунизма.

“Каква је сврха доказних поступака у Управи за некретнине ако јој став, мимо закона, диктира Орландић у складу са својом идеологијом”, упитао је Џомић.

Он је навео да је добро што је Орландић “коначно открио да му није био циљ да спроводи закон, него да одузима црквену имовину како би је удијелио својим истомишљеницима из такозване ЦПЦ”.

“Надам се да се са Орландићем завршава једно ружно поглавље у историји Управе за некретнине, а мирне душе, по оној народној, могу да му поручим – путуј Мићо и не брини за манастир”, закључио је Џомић.

Извор: Информативна агенција МИНА

Pin It on Pinterest

Share This