Izaberite stranicu

НАПАДНУТ СРБИН ИЗ ШТРПЦА

Радио КИМ , 27.07.2011. 22:51

Непознате особе претукле су данас Радишу Миленковића из села Сушиће у општини Штрпце док је у шуми сакупљао лековито биље. Нападачи су били наоружани. Према речима Миленковића, три непознате особе су га пресреле док се враћао кући а један од њих га је ударио кундаком по глави. “Један ми је затим пришао позади и поново сам осетио ударац”, казао је Миленковић за ТВ Херц.

Дежурни лекар у Дому здравља у Штрпцу Мирјана Милосављевић каже да је стање пацијента стабилно, али да има повреду главе. “Пацијент има отворену рану на глави. Његово лице и руке су били у крви, али је установљено да се ради само о повреди главе и рани од 5 до 6 цм. Пацијент је био узнемирен, али смо ми урадили све што је требало”, казала је докторка.

У полицијској станици у Штрпцу кажу да су упознати са случајем али да још увек немају све детаље. “Ово лице је нападнуто од стране три особе. Ударено је кундаком по глави. Према речима жртве, двојица нападача су била наоружана”, рекао је Дејан Ивановић, командир полицијске станице у Штрпцу. Истрага о овом случају је у току.

ПРЕТЊЕ СВЕШТЕНИКУ ИЗ ЛИПЉАНА

Инфо-служба ЕРП, 28. јули 2011.

Група косовских Албанаца данас је пресрела свештеника Игора Ђокића из Липљана који је својим аутомобилом кренуо данас око 12.00 часова у правцу Лапљег села. Недалеко од раскрснице према Приштини, једно возило претекло је ауто о. Игора и препречило му пут. Друго возило се зауставило иза о. Игора. Група лица која су говорили албански почели су да вређају свештеника који је изашао из кола да види у чему је реч. Након што га је један Албанац повукао за мантију уз претеће речи: “Шта ћете ви Срби овде”, отац Игор је брзо ушао у аутомобил и заобишавши возило испред њега одјурио у правцу Грачанице где је пријавио инцидент.

РОСУ ТУКЛА СРБЕ ИЗ КЛОКОТА

РТС, 28. јули 2011. год.

Рано јутрос на путу Витина – Штрпце, у месту Догановић, припадници специјалних јединица косовске полиције РОСУ тукли Душана Мирковића и Зорана Свилановића из Клокота и присилили их да скину српске регистарске таблице са аутомобила.

Припадници специјалних јединица косовске полиције РОСУ, јутрос око 6.30, тукли су Душана Мирковића и Зорана Свилановића из Клокота, у месту Догановић на путу Витина – Штрпце, јавио је Радио КиМ. Према речима Мирковића, полицајци су на бруталан начин поступали са њима, извукли их из аутомобила, тукли и присилили да са аутомобила скину старе српске регистарске таблице.

Мирковић наводи да припадници специјалне јединице од њих нису тражили документа већ су само викали: “Излазите напоље!” и извукли их из аутомобила.

“Поступали су врло брутално. Причали су на албанском и све време су нас вређали. Ми смо скинули таблице са аутомобила. Онда су нам рекли да уђемо у ауто и питали нас одакле смо дошли. До сада овако нешто нисам доживео. Дванаест година нису овако брутално поступали са нама”, рекао је Мирковић.

Мирковић и Свилановић кренули су у Штрпце, на пијацу да продају своје производе. Из косовске полиције у Штрпцу КиМ радију је речено да случај није пријављен. КФОР је обавештен о том инциденту, јавио је Клокот радио.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Видео КиМ Радија: Инциденти јужно од Ибра синоћ и данас

Pin It on Pinterest

Share This