Izaberite stranicu

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/8975/28.07.11_episkop_teodosije.mp3] Изјава Владике Теодосија за Радио Светигору

САОПШТЕЊЕ ЗА ШТАМПУ,
Призрен-Грачаница, 28. јули 2011. год.

Изражавајући најозбиљнију забринутост због погоршања политичко-безбедносне ситуације на северу Косова, Епископ Теодосије је апеловао на све стране да се уздрже од употребе силе, нагласивши да све проблеме и несугласице треба решавати мирно и дијалогом.

Владика Теодосије се већ два дана налази на северу Косова, где је са својим свештеницима обишао кризне тачке и апеловао на локално становништво и институције да се одржи ред и мир и обезбеди слобода кретања и безбедност за све грађане.

Изражавајући искрену жалост због прекјучерашње жртве и насиља, Владика Теодосије је изразио наду да ће политички лидери и међународни представници показати потребну одговорност и мудрост и спречити даљу ескалацију насиља.

Епархија Рашко-призренска подржава дијалог између Београда и Приштине и још једном апелује на одговорне да се сва спорна питања решавају за преговарачким столом, са свешћу да решења морају бити у служби мира, безбедног и слободног живота свих грађана.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This