Select Page

ЖАЛБА НА ОДЛУКУ О ПРОТЈЕРИВАЊУ СМИЉИЋА

ПОДГОРИЦА. 7. јула – Одбрана пароха Синише Смиљића поднијела је жалбу Министарству унутрашњих послова (МУП) на одлуко о његовом протјеривању из Црне Горе.

Црногорска полиција депортовала је Смиљића, држављанина Босне и Херцеговине, након што му је уручен пасош са забраном уласка у Црну Гору на годину, “због ремећења јавног реда и мира и узбуњивања јавности”.

Смиљићев адвокат Драган Шоћ рекао је Антени М да се чека одлука МУП-а по уложеној жалби, а да ће зависно од ње бити предузети даљи кораци.

“Уложена је жалба, чекамо одговор МУП-а као другостепеног органа. Након тога ћемо се, уколико буде потребе, зависно од одлуке другостепеног органа, обратити Управном суду Црне Горе. То је, дакле, логичан законски слијед», рекао је Шоћ.

Адвокати Милорад Бојовић и Веселин Ковачевић раније су отказали пуномоћје својим брањеницима Смиљићу и четворици чланова Одбора за обнову храмова на Светом Стефану, против којих је полиција поднијела пријаву за ремећење јавног реда и мира.

Адвокати су тада навели да не желе да дају легитимитет процесу који има све карактеристике унапријед донијете одлуке о кривици невиних.

“Синишу Смиљића заступам у поступку по рјешењу о протјеривању, а са четворицом чланова Одбора за обнову храмова на Светом Стефану сам у контакту, али још нисмо ништа договорили”, рекао је Шоћ.

ЧЛАНОВИ ОДБОРА ЗА ОБНОВУ КАЖЊЕНИ ЗБОГ РЕМЕЋЕЊА РЕДА

БУДВА, 6. јула – Будвански Суд за прекршаје казнио је данас три члана Одбора за обнову цркве Александра Невског са по 610 ЕУР, због ремећења јавног реда и мира на Светом Стефану.

Суд је изрекао новчане казне Крсту Рађеновићу, Петру Кентери и Виду Рађеновићу, због ремећења јавног реда и мира на Светом Стефану, док је Горан Ђурашевић ослобођен оптужбе.

Предсједник Одбора Крсто Рађеновић саопштио је агенцији МИНА да они још нијесу добили пресуду о новчаном кажњавању и да ће, чим се то догоди, уложити жалбу надлежном суду.

Они су оптужени да су 28. јуна, са парохом паштровским Синишом Смиљићем, ког је полиција депортовала у Босну и Херцеговину, покушали да уђу са групом руских новинара, како би посјетили цркву Александра Невског.

Закупац града хотела Свети Стефан, компанија Адриатик пропертис пријавила је нелегалан упад на острво, након чега их је полиција ухапсила и поднијела прекршајне пријаве.

Основни државни тужилац у Котору навео је да у радњама осумњичених није било елемената кривичног дјела, док су њихови адвокати Милорад Бојовић и Веселин Ковачевић из Будве, отказали пуномоћја у том предмету.

Извор: Информативна агенција МИНА

Pin It on Pinterest

Share This