Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/29201106[/picasa]

ЦЕТИЊЕ, 29. јуна (Светигора прес) – Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије је данас на Цетињу угостио Архиепископа самарскога и сизранскога Сергија, који се ових дана са неколико својих свештеника и вјерника налази у поклоничкој посјети Црној Гори.

Владике Амфилохије и Сергије су у дужем братском разговору размијенили своја искуства о обнови и умножењу вјере у народу, поред свих тешкоћа и изазова, који се представљају пред модернога човјека.

Говорили су такође о обновама и изградњи нових храмова и манастира, упознавши један другога са историјатима својих епархија, размијенивши, коначно, и пригодне поклоне.

Архиепископ Сергије ће ових дана посјетити значајније храмове и манастире црногорског Приморја и Боке.

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/29201105[/picasa]

Раније данас Митрополит се у Цетињском манастиру сусрео са породицама члановима Удружења родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама из Даниловграда, који су са својим свештеником Предрагом Катанићем, посјетили Цетињски манастир, цјеливавши мошти Св. Петра Цетињског, Десницу Св. Јована Крститеља и честицу Часног Крста.

И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This