Select Page

НИКШИЋ, 23. јуна – Хор Светог Новомученика Станка из Никшића учествоваће у Видовданском сабору црквених хорова из Црне Горе и Републике Српске, који ће се у суботу, 25. јуна, са почетком у 20 часова, одржати у порти манастира Савина.

Сабор ће благословити Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, а у случају спријечености Високопреосвећеног Митрополита, његов благослов ће пренијети и поздравити учеснике и госте сабрања протонамјесник Бококоторски, протојереј-ставрофор г. Момчило Кривокапић.

У Видовданском сабору, чији организатор је, већ другу годину, Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета“ из Херцег Новог, учествује девет хорова – два из Подгорице, три из града домаћина и по један из Будве, Котора, Никшића и Требиња. Према ријечима Маријеле Милановић, координатора Сабора, на репертоару извођења биће заступљене духовне и пригодне свјетовне композиције. Сваки хор изводиће двије композиције по слободном избору, а на крају ове својеврсне смотре црквеног хорског пјевања у славу Видовдана, хорови ће заједно извести неколико познатих свјетовних и изворних народних пјесама: “Онам, онамо“, “Светосавска пјесма“, “Јечам жела“, “Оро се вије“ и “Видовдан“.

Црквени хор Светог новомученика Станка, којим диригује проф. Ленка Дурутовић, отпјеваће двије духовне композиције Слава во вишњих Богу и Кто Бог велиј, јако Бог наш.

Извор: Епархија Будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This