Izaberite stranicu

НИКШИЋ, 23. јуна – У Паризу је 21. јуна са радом почела 18. Међународна скупштина православља (МАП) из Атине у којој учествују представници парламената великог броја земаља свијета, као и бројни теолози, социолози и посленици културе.

На дневном реду скупштине, која ће трајати до 24. јуна, је тема „Значај религије у свијету економске кризе“.

Представници Црне Горе, у својству посматрача, су др Будимир Алексић и др Страхиња Булајић, посланици Нове српске демократије у црногорском парламенту. Црна Гора није још увијек члан ове асоцијације без обзира, што је њено становништво по вјероисповијести већински православно.

Током рада Скупштине православља јерменска делегација ће предложити на усвајање Резолуцију о геноциду почињеном у Османском царству над хришћанским народима – Јерменима, Грцима и Асирцима.

Планирано је да се током трајања Скупштине уприличи више посјета знаменитостима Париза, међу којима и Теолошком институту Светог Сергеја, најпознатије православне високошколске и научне установе на Западу.

Иначе, Међународна скупштина православља своје конференције организује у разним државама Европе и Блиског истока, увијек на актеулне теме из општехришћанског живота и до сада су одржане у Москви, Прагу, Венецији, Женеви, Аману, Јерусалиму, Братислави, Београду, Бања Луци, Јеревану, Дубровнику.

Извор: Епархија Будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This