Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/8201105[/picasa]

ЦЕТИЊЕ, 8. јуна – Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије примио је данас у просторијама Митрополије на Цетињу високу делегацију руских научника и умјетника из Русије.

У организацији Центра руског језика и културног препорода из Будве већ више година руски умјетници и научници посјећују Црну Гору. На пријему код Господина Митрополита данас су били: Владимир Фјодорович Павлов, заслужни сликар Русије и један од руководиоца секције Иконописа у Савезу ликовних умјетника Русије, Владислав Анатољевич Бахревски, члан Савеза књижевника Русије и аутор многих дјела која су изашла у издању Московске Патријаршије, Александар Владимирович Голубев, члан Савеза књижевника Русије, виши научни сарадник и руководилац Центра историје отачаствене културе Института руске историје Руске академије наука, Лола Уткировна Звонарева, секретар Савеза књижевника Русије, доктор историјских наука, академик Руске академије наука и виши научни сарадник Института породице и васпитања Русије Руске академије образовања, Григорије Дмитрович Пјевцев, члан Савеза књижевника Москве и замјеник главног уредника Алманаха литературног знања, Елена Медведева, члан међународног савјета Руских сународника из будванског Центра руског језика и културног препорода и Надежда Сисојева, финансијски руководилац Руског дјечијег фонда.

Митрополит и његови гости су након срдачног и пријатељског разговора размијенили пригодне поклоне, а потом су гости из Русије обишли ризницу Цетињског манастира, а у манастирском храму цјеливали мошти Св. Петра Цетињског, десницу Св. Јована Крститеља и честицу Часног Крста.

Данашњи Митрополитови гости су у понедељак, 6. јуна учествовали на обиљежавању 212-годишњице од рођења Александра Сергејевича Пушкина и полагању цвијећа на његов споменик у Подгорици у организацији Удружења књижевника Црне Горе, на коме је присуствовао и Амбасадор Руске Федерације у Црној Гори Андреј Нестеренко.

И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This