Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 25. маја (Светигора прес) – У Власеници у Републици Српској јуче је прослављен Дан Универзитета у Источном Сарајеву и крсна слава Универзитета – празник Св. Ћирила и Методија.

Након отварања зграде зграде Факултета биотехничких наука и изложбе Академије ликовних умјетности из Требиња, одржана је Свечана академија, на којем су додјељене повеље, признања, почасна звања и награде многи заслужним личностима и најбољим студентима.

Његово Преосвештенство Епископ Зворничко-тузлански Василије освештао је просторије Факултета биотехничких наука.

Управни одбор Универзитета у Источном Сарајеву, на предлог Одбора за додјелу признања и Сената Универзитета, донио је одлуку да се Високопреосвећеном Архиепископу Цетињском Митрополиту Црногорско-приморском проф. др Амфилохију Радовићу додјели повеља Универзитета у Источном Сарајеву за 2011. годину „за нарочите заслуге и изузетан допринос у развоју Универзитета“.

Повељу је, у име Господина Митрополита, примио протојереј-ставрофор проф. др Борис Брајовић, декан Православног Богословског факултета у Фочи и парох подгорички, будући да Високопреосвећени Митрополит, због учешћа на засједању Светог архијерејског сабора Српске православне цркве у Београду, није лично могао присуствовати додјели повеље.

Свечаности су присуствовали и предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић са више министара, ректори Универзитета у Источном Сарајеву и Бања Луци Митар Новаковић и Станко Станић, проректор Свеучилишта у Мостару Дражена Гашпар, начелник Општине Пале Слободан Савић, посланици у Представничком дому парламента БиХ и Народној скупштини РС, начелници сусједних општина, декани факултета, професори, представници Српске православне цркве, привредници и други гости.

Универзитет у Источном Сарајеву је аутономна, научна, образовна, односно умјетничка установа, коју чине факултети и академије умјетности чији је оснивач Република Српска. У саставу Универзитета налази се 15 факултета и 2 академије. На Универзитету студира око 14700 студената.

И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This