Izaberite stranicu

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Цетиње, 5. мај 2011.

Митрополија Црногорско-приморска поздравља одлуку Владе Црне Горе, као и улогу предсједника Владе г. Лукшића у доношењу исте, да се приступи обнови цркве Рођења Пресвете Богородице на Светом Стефану, с надом да је то почетак обнове дијалога Цркве и државе на здравим темељима, који ће убудуће рађати добрим плодовима свеукупне обнове, изградње и напретка нашег друштва.

Митрополија изражава наду и увјерење да, до доношења коначног пројекта и почетка реконструкције, неће  доћи до промјене постојећег стања на лицу мјеста.

Будући да је за потребе најновије планиране обнове пројекат већ израђен, Митрополија изражава наду да ће га Министарство одрживог развоја и туризма узети у обзир при изради коначног пројекта за обнову цркве Свете Госпође. Митрополија, са своје стране, остаје до даљњег отворена за сарадњу на реконструкцији овог храма.

Сматрамо неизбјежним и неопходним даљу сарадњу и дијалог надлежних државних органа са Митрополијом и другим епархијама Православне Цркве у Црној Гори на рјешавању осталих отворених питања.

ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ

Pin It on Pinterest

Share This