Select Page

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/8632/Duklja_01.05.2011.mp3]

Rotation of _35_0172.jpgЦЕТИЊЕ, 1. маја (Светигора прес) – Његово Преосвештенство Епископ диоклијски игуман манастира Острог Господин Јован служио је данас, на Томину недјељу, са свештенством Свету aрхијерејску литургију на остацима древне Дукље код Подгорице.

У литургијској проповиједи Владика је казао да се данашњим празником опомињемо да ли смо вјерни Господу или смо колебљиви.

„Ово свједочанство је веома важно за оне који не вјерују у васкрсење, за оне невјернике којих је било много кроз вјекове и којих и данас има. Видите, западни човјек својим рационализмом, својим неким аналитичким умом хоће да задре у тајну. А тајна вјере не трпи испитање, како каже древни мудрац. Они који су жељели памећу да докуче ту тајну, они су се огријешили“.

„Обично, кад дођу искушења и у духовној борби, онда се човјек, заиста, провјери. Дај Боже да сте сви ви овдје са нама доживјели Томино: Господ мој и Бог мој“, рекао је Владика Јован.

Облачно вријеме и повремена киша нису поколебали бројни вјерни народ из Подгорице и Даниловграда да у великом броју дође на Литургију и да приступи светим тајнама.

Након литургије приређена је трпеза хришћанске љубави, за којом је уз пјесму и звуке гусала настављено заједничарење.
И.Р./Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This