Select Page

ЦЕТИЊЕ, 29. априла (Светигора прес) – Поводом навода у појединим медијима да Митрополија Црногорско-приморска има планове за помпезно освећење обновљене цркве Рођења Пресвете Богородице из XV вијека на Светом Стефану, на којем би присуствовале високе званице и које би имало некакав нарочити карактер, обавјештавамо јавност да су такви наводи неистинити и плод су, бојимо се, злих намјера и нетрпељивости према Цркви појединих новинара и њихових „извора блиских Београдској Патријаршији“ или извора блиских појединим политичким партијама.

Посљедњих деценија било је мноштво освећења новосаграђених и обновљених цркава, и ова црква ће, ако побиједи разум и добра воља, љубав, а не мржња, у шта желимо да вјерујемо, бити обновљена, а потом и освећена на начин који приличи светињи каква јесте ова средњовјековна црква Свете Госпође, али без маштовитих сценарија какве најављују поједини медији.

Притисак који се врши од стране неких медија и дијела власти, како према Митрополији, тако и према онима који желе или подржавају обнову цркву, који је, након немилих догађања прошлог четвртка, ево јуче, кулминирао и полицијским привођењем на „информативни разговор“ пароха паштровско-тудоровићког свештеника Синише Смиљића, не доприноси смиривању тензија и рјешавању проблема, већ га беспотребно компликује и отежава.

Митрополија апелује на противнике обнове цркве да личне мржње и острашћености према Цркви не преносе на овај проблем, а онима који обнову желе, да буду стрпљиви с молитвом и уздањем у Бога.

ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ

Pin It on Pinterest

Share This