Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/24201106[/picasa]

ДАНИЛОВГРАД, 24. априла – Највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрсење Христово, који је основа и темељ наше вјере, свечано је прослављен у Даниловграду и околини.

Свету Литургију у храму Свете Првомученице Текле у Даниловграду служио је парох даниловградски јереј Слободан Зековић. У току Свете Службе Божије прочитана је посланица Његове Светости Патријарха Српског Г. Иринеја. Светој Тајни Причешћа приступило је око 350 вјерника који су се за велики празник припремили постом и молитвом. На крају Литургије освештана су и подијељена васкршња јаја, након чега је за најмлађе организовано такмичење за избор најтврђег и најљепше нашараног јајета. Побједницима су подијељене пригодне награде.

Свечано је било и у манастиру Ждребаонику гдје је поноћну Литургију служио парох јеленачко-подострошки јереј Предраг Катанић. Кроз Свето Причешће се са Васкрслим Господом причестило преко 350 вјерних.

Празничну Литургију у храму Св. Петра Цетињског у Спужу служио је парох спушко-мартинићки јереј Станислав Татић. И овдје је Светом Причешћу приступило мноштво вјерника. Отац Станислав је затим обишао и затворенике у ЗИКС-у Спуж. Више десетина њих се причестило, а свима су подијељена васкршња јаја и други пригодни поклони.

Свечано је било и у Доњем Загарачу гдје је у храму Св. Симеона Мироточивог Свету Литургију служио парох команско-бандићки, загарачки и загредски јереј Илија Зекановић. Присуствовало је око 100 вјерника који су се причестили Св. Тајнама Тијела и Крви Господње.

Узевши у обзир сва наведена литургијска сабрања, ове године се на подручју Бјелопавлића и овдашњих парохија причестило око 1000 људи.

Васкршње Литургије биће служене и наредних дана.

С.З.

Pin It on Pinterest

Share This