Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/5201105[/picasa]

ЦЕТИЊЕ, 5. априла (Светигора прес) –  Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије примио је данас у просторијама Митрополије у Цетињском манастиру Амбасадора Руске Федерације у Црној Гори Његову Екселенцију г. Јакова Федоровича Герасимова, који ових дана завршава своју дипломатску службу у Црној Гори.

Митрополит и Амбасадор изразили су благодарност један другоме на веома доброј сарадњи Митрополије и Амбасаде за вријеме мандата г. Герасимова, истовремено изразивши увјерење да ће се таква сарадња наставити и убудуће. Сусрету су присуствовали и савјетник у Амбасади Руске Федерације г. Сергеј Феропонов и секретар Митрополије протојереј Обрен Јовановић.

Пожељевши да му боравак у Црној Гори остане у лијепом сјећању Митрополит је Амбасадору уручио одликовање Златни лик Митрополита Петра II Петровића Његоша првог степена за изузетну сарадњу са Митрополијом Црногорско-приморском за вријеме његове дипломатске службе у Црној Гори и значајан допринос у унапријеђењу свеукупних односа наша два братска и једновјерна народа, као и традиционалну црногорску капу.

Амбасадор Герасимов је Митрополиту поклонио иконописани образ Св. Архангела Михаила.

Амбасадор Герасимов је данас посјетио и Богословију Св. Петра Цетињског гдје се сусрео са професорима на челу са ректором Богословије протојерејем-ставрофором Гојком Перовићем.

Новоустановљено одликовање Златни лик Митрополита Петра II Петровића Његоша убудуће ће додјељивати Митрополит Црногорско-приморски духовним и свјетовним лицима за изузетне заслуге и дјела од великог значаја за Митрополију Црногорско-приморску. Одликовање се састоји од грамате о одликовању и златника са ликом Митрополита Петра II и изображењем ловћенске цркве Св. Петра Цетињског са печатом Митрополита Петра II.

И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This