Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/2201104[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Mitropolit_monasenje_02.04.2011.mp3]

ЦЕТИЊЕ, 3. априла (Светигора прес) – У току синошњег свечаног бденија у Цетињском манастиру Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије замонашио је искушеника Константина Живковића давши му монашко име Јован.

„Монашко звање је обнова у срцу хришћанина призива и позива Господњега“, рекао је Владика Амфилохије у архипастирској бесједи. „Призива сваком човјеку који долази у овај свијет, а нарочито онима који су изабрани у Цркви Божјој да без узмака понесу јарам Христов“.

„И ево наш брат Јован је то учинио уочи овог васкршњег дана Свете недјеље поста, уочи недјеље преподобног оца нашега Јована Лествичника, тако да се удостојио и да узме име његово да би могао и да ходи оном лествицом духовнога успињања и духовнога раста у мјеру раста висине Христове“.

„Нека би га Господ удостојио да се не застиди пред својим небеским покровитељем Јованом Лествичником и да се не застиди пред Господом његовим и нашим, да оно што је обећао Господу, Цркви Његовој, испуни и испуњава у све дане живота свога“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This