Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/2420111999[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Pomen_zrtvama_NATO_1999.mp3]

ЦЕТИЊЕ, 24. марта (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је данас у храму Христовог Васкрсења у Подгорици помен жртвама НАТО агресије на СРЈ из 1999. године.

Подсјетивши на људске жртве и материјална разарања током агресије, Митрополит Амфилохије је подсјетио и на пророчке ријечи које су поновљене и у вријеме страдања витлејемске дјеце: Рахиља плаче за дјецом својом и неће се утјешити јер их нема.

„Тај плач Рахиљин наставља се кроз вјекове у разним временским периодима, у разним народима. Првенствено је он присутан у судбини изабраног Божјег народа, и оног старозавјетног, али и хришћанског, Новог Израиља. Он се чуо у току читавог двадесетог вијека и још увијек одјекује и код нас“.

„Чуо се и онда када се нико није надао да ће такав плач одјекивати нашим ријекама, нашим дубравама и нашом земљом. Чуо се у вријеме несрећног и безумног бомбардовања Србије и Црне Горе од стране НАТО пакта 1999. године и у вријеме злочина извршених на Косову и Метохији“.

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/24201102[/picasa]

„Поменусмо имена дјеце пострадале у то вријеме, свјесни да зло ником добра не доноси и свјесни чињенице да је тај злочин НАТО пакта приказан под видом хуманитарне акције. А уствари, иза тог тзв. милосрдног анђела скривала се велика тиранија и насиље и припрема одузимања нашој држави и нашем народу онога што је срце нашег народа, посебно Србије – Косова и Метохије“.

„Није добро да заборављамо такве злочине. Зло и злочин који се заборавља увијек је припрема за нове злочине од стране истих или неких других злочинаца. Нека би Господ подарио разума моћницима овога свијета и носиоцима тог злочина од прије дванаест година који се, као што се види, и данас наставља у свијету, под разним изговорима, од Авганистана, Ирака па ево до Либије“, рекао је Митрополит Амфилохије.

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/25.03.2011_Hor_sv.Sava_Podgorica.mp3]

Митрополит Амфилохије бесједио је синоћ у КИЦ „Будо Томовић“ у Подгорици, на свечаној академији организованој поводом празника Светих 40 мученика севастијских – Младенаца, крсне славе подгоричког Дјечјег црквеног хора „Свети Сава“.
С.Ж./Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This