Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/16201104[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Mitropolit_Ulcinj_16.03.2011.mp3]

ЦЕТИЊЕ, 16. марта (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је данас са свештенством Свету архијерејску литургију у цркви Светог Николе у Улцињу.

Светој Служби је присуствовао и Преосвећени умировљени Епископ Захумско-херцеговачки Г. Атанасије.

У току литургије Митрополит Амфилохије је бесједио о Светој тајни причешћа.

„Све што чинимо у Цркви Божјој, све што мислимо и радимо, све има за циљ да постанемо заједничари Божанске силе, Божанске љубави, Божанске доброте, Божанске истине, Божанске мудрости, да се причестимо Господа, да примимо тијело и крв Његову“, рекао је Митрополит Амфилохије у литургијској проповиједи.

„Та тајна је даривана само онима који љубе Господа на прави, истински начин, онима који су крштени у Име Божје, који су се крстили у име Оца и Сина и Духа Светога, онима који су се запечатили Духом Светим и Њега примили, онима који живе по заповијестима Божјим и који Божје врлине претварају у своје врлине, у свој живот“.

„И кад се на тај начин припреме и тјелесно и духовно, онда се они сретају са Господом у великој и Светој тајни причешћа“, објаснио је Владика Амфилохије.

Након литургије је одржан братски састанак и исповијест свештенства Барског архијерејског намјесништва.

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/16201103[/picasa]

Митрополит и Владика Атанасије су данас посјетили и Храм Светог Јована Владимира у изградњи у Бару, а у поподневним часовима Митрополит Амфилохије је присуствовао на отварању Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом, који су заједнички отворили господа предсједници Црне Горе и Републике Србије Филип Вујановић и Борис Тадић.

Р.В.

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/16201105[/picasa]

Pin It on Pinterest

Share This