Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/6201112[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Mitropolit_Savina_06.03.2011.mp3]

ЦЕТИЊЕ, 06. марта (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Високопреосвештени Господин Амфилохије служио је данас, на покладе, са свештенством Свету службу Божију у манастиру Савина код Херцег Новог.

„Покладе значе прекид једног времена у нашем животу и почетак новог времена“, рекао је Митрополит Амфилохије у литургијској проповиједи свештенству, монаштву и вјерном народу сабраном на Светој служби.

„То је подстрек и подстицање на духовни и морални преображај нас хришћана. То је позив на пост, али не само позив на пост као уздржање од тјелесне хране, него прије свега и изнад свега на уздржање од свега онога што скрнави образ Божији у човјеку, што прља људску душу, што помрачује људски ум“.

„Пост значи буђење вjеpе и повјерења у Господа, подстицај да не сабирамо себи блага тамо гдје мољац нагриза и гдје рђа квари, него да сабирамо себи блага тамо гдје сија свјетлост Лица Божијега“, pекао је Владика Амфилохије.

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Mitropolitova_izjava_Radiju_H.Novi_.mp3]

Господин Митрополит се у изјави за Радио Херцег Нови осврнуо на почетак Часног Поста, као и на посљедњу активност Невене Петрушић, повјеренице за заштиту равноправности Скупштине Републике Србије.

У Херцег Новом је данас одржан и први радни састанак милосрдних организација Савеза Кола српских сестара Црне Горе, а домаћин је било Коло српских сестара Херцег Новог.

На састанку је разматран план и програм рада Савеза, као и кординација активности међу чланицама Савеза.

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Mitropolit_vece_prastanja.mp3]

Господин Митрополит је данас у вечерњим часовима у Цетињском манастиру учествовао на Вечерњој служби праштања, која се служи уочи Часног поста Свете Четрдесетнице, изговоривши том приликом и поучну бесједу – тумачење великопосне молитве Преподобног Јефрема Сирина.
И.Б./Р.В.

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/6201113[/picasa]

Pin It on Pinterest

Share This