Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/272011[/picasa]

ДАНИЛОВГРАД, 28. јануара – Празник Св. Саве, првог архиепископа и просветитеља српског свечано је прослављен у селу Фрутак код Даниловграда, гдје је у храму посвећеном овом светитељу служена Света Литургија.

Свету службу Божију служили су свештеници Предраг Катанић, парох јеленачко-подострошки, Слободан Зековић, парох даниловградски и Илија Зекановић, парох команско-бандићки и загарачки са бројним народом који је са страхом Божјим, вјером и љубављу приступио да прими Св. Тајне Тијела и Крви Господње.

Након Св. Причешћа храм је опходила свечана литија, након чега је пререзан славски колач. Овогодишњи домаћини славе Милутин и Косара Вековић припремили су за све присутне богату славску трпезу. Обавезу да наредне године буде кум храма и домаћин славе преузела је др Наташа Радоњић.

Светосавске свечаности у Даниловграду биће настављене у недјељу 30. јануара 2011. када ће, са почетком у 18 часова, бити одржана Светосавска академија у сали Центра за културу.

С.З.

Pin It on Pinterest

Share This