Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/17201102[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/17.01.11_o.Zoran_Krstic.mp3]

КРАГУЈЕВАЦ, 18. јануара – Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Шимадијског Г. Јована у Богословији Светог Јована Златоустог у Крагујевцу је, у организацији њемачке фондације „Конрад Аденауер“, од 11.-17. јануара, одржан семинар „Радијско новинарство“ који је окупио представнике вјерских Радио станица.

Семинар је водио господин Карол Лупу новинар Радија „Дојче веле“, признат стручњак у медијском свијету. Организатор и координатор пројекта била је госпођа мр Јелена Јабланов-Максимовић испред КАС-а.

У раду семинара учешћа су узели представници девет радио станица из Српске Православне Цркве, као и Радио „Марија“ из Новог Сада, представник Римокатоличке Цркве.

Радио Митрополије Београдско-карловачке „Слово љубве“ представљали су главни и одговорни уредниик презвитер Вукашин Милићевић, Дарко Радовановић, Миљан Танић и Бојана Јовановић. „Светигору“: главни и одговорни уредник свештеник Јован Пламенац, уредник катихетског програма Александар Вујовић и Слободанка Капа. Епархију Бачку представљале су три Радио станице: „Беседа“ са учесницима Бранислав Вајда и Оливера Копривица, „Благовесник“ који су представљали Благоје Цар и Радо Тодоровић и Радио „Славословље“ са представником Наталијом Ковачевић. Представници домаћина, Радија Епархије Шумадијске: главни и одговорни уредник Гордана Јоцић, Ана Вукомановић и Јана Алексић. Из Радио „Гласа“, Нишке Епархије ту су били главни уредник Марјан Ћелић, Владимир Вељковић и Дарија Пантић. Радио-телевизију „Логос“ представљали су Горан Думовић и Снежана Јанковић, „Искон“ Радио Епархије Врањске: искушеник Саша Сегедински и Марија Зарев, а испред Радија „Марија“ Ерика Петри и Сања Павлић.

На почетку семинара све су нас дочекали и љубазно поздравили домаћини Ректор Крагујевачке Богословије Протојереј-ставрофор др Зоран Крстић и главни уредник Радија „Златоусти“ Гордана Јоцић.

На празник Обрезања Господњег и Светог Василија Великог све учеснике семинара примио је Просвећени Епископ Шумадијски Јован, који је благословио рад семинара упутивши свима поруку о значају црквених медија.

У недјељу 16.јануара учесници су посјетили манастире Дивостин и Драча и учествовали на Светој Литургији, којом је началствовао отац Зоран Крстић.

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Ljudi_sa_svih_strana.mp3]

Важан дио овог семинара био је, поред практичног рада, израда звучних прилога и извјештаја, а учесници су направили заједнички пројекат, акустични филм „Људи са свих страна-манастир Дивостин“, чији је супервизор и редитељ био г-дин Карол Лупу, а велику улогу у пројекту одиграо је тонски техничар Радија „Златоусти“ Славољуб Прокић.

С.К.

Pin It on Pinterest

Share This