Select Page

ГАЛЕРИЈА на сајту Епархије РП и КМ

ПРИЗРЕН/ГРАЧАНИЦА, 28. децембра – Митрополит Г. Амфилохије, досадашњи Мјестобљуститељ Епархије рашко-прирзренске и косовско-метохијске, заједно са сестринством манастира Грачанице и службеницима Епархије свечано је дочекао јуче у манастиру Грачаници новоустоличеног Епископа рашко-призренског Г. Теодосија.

У част новог Епископа сестре су исписале речи поздрава – Благословен који долази у име Господње. Након поклоњења у цркви и свечане доксологије, у току које је новоустоличени Епископ благословио присутне у храму, Митрополит Амфилохије је у просторијама привременог седишта Епархије службено предао дужност и печат новоустоличеном Епископу Теодосију, пожелевши му много успеха и снаге у на његовом предстојећем архипастирском раду у Епархији рашко-призренској.

Обраћајући се Митрополиту Амфилохију, који је у протеклих осам месеци уложио велики труд у обављању дужности мјестобљуститеља Епархије, Владика Теодосије се у име свештенства, монаштва и верног народа најсрдачније захвалио Митрополиту од кога се предано учио пастирском раду и љубави према Цркви Христовој.

Грачаничке сестре, службеници Епархије и Владика Теодосије су уз певање тропара и звона са грачаничке цркве испратили свог досадашњег Архипастира поздрављајући га традиционалним поздравом – НА МНОГАЈА ЉЕТА ВЛАДИКО!

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско метохијска

Pin It on Pinterest

Share This