Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/19201009[/picasa]

ДАНИЛОВГРАД, 20. децембра – У недјељу 19. децембра 2010. године, на Никољдан, свечано је прослављен празник и храмовна слава храма Св. Николаја Мирликијског Чудотворца на Орјој Луци код Даниловграда.

Свету Литургију служио је парох даниловградски јереј Слободан Зековић са бројним народом, који се постом и молитвом припремио за причешће светињама Тијела и Крви Господње.

На крају Св. Службе Божије пререзан је славски колач храма, као и бројни колачи вјерника који Св. Николу славе као своју крсну славу.

Овогодишњи домаћин храмовне славе био је угледни адвокат г. Василије Бошковић, који је са својом породицом у орјелучком народном Дому (некада двору краља Николе) за све присутне приредио богату славску трпезу.

Том приликом је г.Војислав Раичковић, прогнаник из Пећи, који је од свог дјетињства везан за Орју Луку, поклонио овдашњем храму прелијепу икону Светог Николаја, рад сестара из манастира Пећка Патријаршија. Господину Раичковићу се, у име Црквеног одбора, на дивном поклону захвалио г. Момчило Бошковић.

За домаћина славе за наредну годину јавио се г. Драгутин-Бајо Перовић.

С.З.

Pin It on Pinterest

Share This