Select Page

ЦЕТИЊЕ, 4. децембра (Светигора прес) – Поводом обилних киша и њима прузрокованих поплава које посљедњих дана угрожавају људске животе и изазивају велику материјалну штету у Црној Гори, Митрополија Црногорско-приморска обавјештава јавност у Црној Гори, да ће се сутра, 5. децембра 2010. године, након редовне недељне Свете Литургије у свим парохијским и манастирским црквама Митрополије служити Молепствије за престанак кише.

Позивамо све православне вјернике да присуствују овим богослужењима и да се заједно помолимо Свевишњем Господу нашем, како каже једна од молитви из овог Молепствија: „да нареди облацима да престану с прекомјерном кишом, и да се разведри, и да сунце сине… да поштеди људе, и стоку, и сву земљу ову, и да је не оштети прекомјерним кишама… да нам не узврати по гријесима нашим, и да нас не казни, него да по великој милости својој и по неизмјерној доброти својој брзо покаже на нама своје човјекољубље и благост“.

У исто вријеме позивамо све грађане на солидарност и несебичност у помагању својима ближњима ради санирања посљедица ових непогода. Честитајући им велики празник Ваведења Пресвете Богородице који данас прослављамо, обраћамо се нарочито православним вјерницима, подсјећајући их да су, као Хришћани, пред Богом, једни пред другима и пред својом савјешћу дужни да учине све што је до њих да помогну свакоме човјеку у невољи, по ријечима Господњим: И ако неко напоји једнога од ових малих само чашом студене воде у име ученичко, заиста вам кажем, неће му плата пропасти.“ (Мт. 10, 42)

ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ

Pin It on Pinterest

Share This