Izaberite stranicu

ХЕРЦЕГ НОВИ, 16. новембра – У селу Лазаревићи -Доњи крај, које се налази у залеђу Херцег Новог, служена је данас Света Литургија у цркви Св. великомученика Георгија поводом прославе храмовне славе.

Поред пар десетина сељана било је и вјерника из Херцег Новог и околине, а  био је присутан и представник локалне управе г. Радован Арнаут, савјетник за вјерска питања у Општини Херцег Нови .

Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Радоман Бубања уз саслужење јереја Владана Пантелића и ђаконâ Шпира Живковића и Небојше Вуловића. Био је присутан и јереј Стеван Ковачевић, парох требињски и иконописац, који је између осталог осликао и цркву Св. Илије у Мокринама.

Након причешћа опходила је Литија око храма, а затим је резан славски колач и подијељена нафора.

У својој бесједи о. Радоман је још једанпут подсјетио све присутне на житије Светог великомученика Георгија .Колико је овај великомученик цијењен у народу говори и сама чињеница да се празнује и дан преноса његових моштију из Никомидије у Лиду Палестинску. Овај свети мученик је пострадао за Христа и вјеру хришћанску 303 године, по наређењу цара Диоклецијана који је прогонио хришћане .

Вриједни домаћини припремили су богато послужење за све присутне.

Р.А.

Pin It on Pinterest

Share This