Select Page

ГАЛЕРИЈА на сајту Епархије РП и КМ

[audio:http://www.eparhija-prizren.com/sites/default/files/users/4/media/audio/aem_grckikamp_031110.mp3]

ГРАЧАНИЦА/ПРИЗРЕН, 3. новембра – Мјестобљуститељ Епархије Рашко-призренске и Косовско-метохијске, Митрополит Амфилохије, посетио је данас војну базу грчког КФОР-а „Рига од Фере“ код Урошевца и одслужио Св. Литургију у параклису Св. Христифора на позив пуковника Јоргоса Хаџитеофаноса, команданта снага грчког КФОР-а на Косову. Митрополит Амфилохије служио је Св. Литургију уз саслужење грчког војног капелана о. Мариноса, протојереја-ставрофора Живојина Којића, протосинђела Михаила (игумана манастира Св. Архангела), јереја Сава Шмигића и јерођакона Петра Дечанца.

У Светој Литургији је учествовало око двадесетак официра и војника грчког КФОР-а, шеф грчке канцеларије у Приштини Димитрис Мосхопулос и три сестре монахиње из суседне Охридске Архиепископије. Митрополит се топлим речима обратио грчким војницима похваливши њихове напоре и помоћ коју пружају српском народу на Косову и Метохији.

После Св. Литургије пуковник Хаџитеофанос са својим војницима приредио је за Митрополита и присутне госте ручак у официрској кантини и уручио Митрополиту Амфилохију књигу о војним свештеницима кроз грчку историју.

Извор: Епархија Рашко-призренска и Косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This