Izaberite stranicu

ГАЛЕРИЈА на сајту Епархије РП и КМ

ГРАЧАНИЦА/ПРИЗРЕН, 7. новембра – Митрополит Амфилохије, Мјестобљуститељ Епархије Рашко-призренске и Косовско-метохијске, данас је служио Св. Литургију у манастиру Високи Дечани уз саслужење Викарног Епископа Теодосија и десет свештенослужитеља.

На Светој Литургији у чин ђакона Митрополит Амфилохије рукоположио је Бојана Крстића, вероучитеља из Гуштерице. У склопу Литургије обављена је и света тајна брак,а у који су ступили Слободан Ђорић из Добротина, који се припрема за свештену службу, и његова супруга Видосава.

Митрополит Амфилохије је у својој беседи посебно говорио о слабости људске природе и сили коју имамо једино у Христу. Након Свете Литургије и ручка, Митрополит Амфилохије је обишао манастирско имање где га је игуман манастира Владика Теодосије упознао са најновијим активностима манастирског братства.

У вечерњим часовима Митрополит Амфилохије и Викарни Епископ Теодосије учествовали су у свечаној Митровданској академији у Косовској Митровици уочи сутрашње славе града Св. Димитрија.

Извор: Епархија Рашко-призренска и Косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This