Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 29. октобра (Светигора прес) – Са особитом радошћу обавјештавамо сву црквену пуноћу, свештенство и вјерни народ у Црној Гори да ће у периоду од 30. октобра до 1. новембра текуће године, а поводом празника Светог Петра Цетињског и спомена 180 година од његовог престављења, нашу Митрополију на позив Високопреосвећеног Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско-приморског и Егзарха Свештеног Трона Пећког Господина Амфилохија посјетити Његова Светост Архиепископ Пећки, Митрополит Београдско-карловачки и Патријарх Српски Господин Иринеј.

Патријарх Иринеј ће у суботу, 30. октобра присуствовати Свечаном празничном бденију са почетком у 17 часова у Цетињском манастиру, а на сам дан празника, 31. октобра уз саслужење више архијереја, свештенства и вјерног народа, служиће Свету Патријарашку Литургију у Цетињском манастиру у 9 часова. Касније истога дана присуствоваће Лучинданској академији у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, која почиње у 19 часова.

Следећег дана, 1. новембра, Његова Светост ће, у манастиру Ждребаонику код Даниловграда, цјеливати мошти Св. Арсенија, другог Архиепископа Српског, насљедника Св. Саве, на чијем се трону налази као Патријарх Српски. Истог дана посјетиће и манастир Острог гдје ће цјеливати мошти Св. Василија Острошког Чудотворца, Митрополита Захумског и Источно-херцеговачког. Његова Светост ће прије одласка посјетити и Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици у изградњи.

ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ

Pin It on Pinterest

Share This