Select Page

БАЊА ЛУКА – ЦЕТИЊЕ – У периоду од 21. до 26. септембра у Бањалуци је одржан Петнаести међународни сајам књига у организацији „Гласа Српске“, који је окупио више од сто излагача из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Хрватске  и региона. Овогодишњи мото сајма је био: „Ко не чита добре књиге нема никакве предности у односу на онога ко их уопште не зна читати.“ Добра посјећеност, велике гужве и доста продатих књига су показатељ да и у вријеме дигитализације и интернета добра књига увијек нађе пут до читаоца.

Овогодишњу награду сајма за издавачки подухват године добила је књига „Чувар светих хумки“ публицисте Миша Вујовића  у издању „Принцип – преса“ из Београда. Књига је рађена поводом обиљежавања деведесетогодишњице од пробоја Солунског фронта.

Поред главне награде сајма, додјељиване су и плакете „Гутенберг“за графички најбоље произведену књигу. У тој конкуренцији сребрна плакета је припала „Светигориној“ књизи „Одговори на питања вјере и живота“, Патријарха Павла, коју су приредили острошки монаси, и за коју је корице и дизајн радио господин Милован Парезановић. Књигу је штампало предузеће „Финеграф“ из Београда.У име „Светигоре“ награду је примио отац Станиша Томић.

Pin It on Pinterest

Share This