Izaberite stranicu

Драга у Христу браћо и сестре,

С великим болом у души морамо да вас обавијестимо да је Радио-дифузни центар Црне Горе 9. августа 2010. године обавијестио Управу Радија Светигоре да ће убрзо прекинути услугу вршења преноса сигнала ове радио станице у земаљској мрежи уколико не измири потраживања настала по том основу. Ово би значило да Радио Светигора, након 12 годинa и 2 мјесецa, више не би могао да емитује свој програм на класични начин – кроз радио-дифузну мрежу, што значи да не би могао ни да буде слушан посредством радио-пријемника. За нашу Цркву, за њену мисију, то би био велики ударац.

Не осуђујући нашу браћу из РДЦ-а, схватајући да овај њихов поступак има само економску, а не неку другу димензију, односно разумијевајући да и РДЦ има бројне тешкоће које произилазе из великих дуговања која према њима имају црногорски радио-емитери, ипак вјерујемо да ће надлежни овога Центру схватити да Светигора нема комерцијални карактер, да зависи од донација наше Цркве и прилога побожних грађана, и да ће покушати да нађу модел који ће бити прилагођен нашим могућностима.

Митрополија је прије само неколико дана РДЦ-у уплатила значајна финансијска средства, која су одраз крајњих могућности Радија у овом моменту, међутим у РДЦ-у су процијенили да то није довољно.

Уколико би неко од наших слушалаца био у прилици да помогне Радио Светигори, на било који начин, молимо да позове извршног директора Радија свештеника Предрага Шћепановића на телефон број +382 69 303 999.

Ако би се, ипак, догодило да Ваш и наш Радио Светигора буде искључен из радио-дифузне мреже, остала би још могућност емитовања његовог програма посредством сателита и интернета. Помолимо се сви Господу да би нам дао начина да преживимо ово до сада једно од најобиљнијих искушења нашег Радија. Јер, по ријечима Господњим, „Гдје су двоје или троје у моје име, ту сам и ја са њима“.

Pin It on Pinterest

Share This