Select Page

04 08 2009 PDS 03[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/7498/o.Gojko_Djecji_sabor_05.08.2010.mp3]

ЦЕТИЊЕ, 5. августа (Светигора прес) – У уторак, 10. августа на Цетињу ће бити одржан једанаести по реду сабор православне дјеце – полазника школâ вјеронауке из цијеле Црне Горе. Овај сабор биће тематски посвећен личности Светог Петра Цетињског чију 180-ту годишњицу упокојења обиљежавамо управо ове године и одржаће се под слоганом „А ти поштуј драге родитеље и духовне оце учитеље.“

Сабор почиње у Цетињском манастиру, Светом Архијерејском Литургијом, коју ће у 8 часова служити Високопреосвећени Архиепископ Цетињски и Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије, а по завршетку службе планиран је почетак програма који ће се одржати на гумну испред манастира.

Рецитације, пјесме и игрокази који ће говорити о личности и животу Светог Петра Цетињског чиниће основни садржај ове дјечије манифестације. У поподневном дијелу програма организоваће се надметање полазника вјеронауке у познавању истина вјере и историје Црне Горе из доба Светог Петра.

Поред школа вјеронауке из свих црногорских градова, учешће су најавили и чланови културно-умјетничких друштава и црквених хорова. Посебно значајни гости на овогодишњем дјечијем сабору биће 30-так представника школе православне вјеронауке из Бјелорусије.

Pin It on Pinterest

Share This