Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/1201004[/picasa]

ГРАЧАНИЦА/ПРИЗРЕН, 01.август 2010 – Данас, на празник Св. Деспота Стефана Високог и његове мајке Св. Евгеније монахиње (Царице Милице) Мјестобљуситељ Епархије Рашко-призенске и Косовско-метохијске Митрополит Амфилохије служио је Св. Литургију у храму Св. Флора и Лавра у Липљану уз саслужење Викарног Епископа Теодосија, и свештеника Синише Миленковића (пароха липљанског) и о. Ненада Стојановића из Косова Поља. У Св. Литургији је учествовало тридесетак верника од којих се већина причестила. Након Литургије присутној деци су подељени слаткиши.

У поподневним часовима Митгрополит Амфилохије и Епископ Теодосије примили су у  манастиру Грачаници шефа грчке канцеларије и специјалног посредника ЕУ за баштину Српске Православне Цркве на Косову и Метохији г. Димитриса Мосхопулоса. Разговарано је о питањима заштите светиња СПЦ на Косову и Метохији као и предстојећој свечаности устоличења Његове Светости Патријарха Српског у Пећкој Патријаршији.

Извор: Епархија Рашко-призренска и Косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This