Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/17201006[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/7428/Monasenje_Duljevo_18.07.2010.mp3|titles=Бесједа АЕМ АМФИЛОХИЈА са монашења у Манастиру Дуљеву 17.07.2010.г.]

IMG_0047.JPGЦЕТИЊЕ, 18. јула (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије замонашио је синоћ у манастиру Светог архиђакона Стефана у Дуљеву у чин мале схиме послушницу Зорицу Прибановић, давши јој монашко име Јелисавета.

„Радује се Господ, радује се Мајка Божја, Пресвета Дјева која је цјеломудрено родила Господа што је ево још једна дјева њој сродна и њој слична – приступа Сину њеном јединородном да би се прибројала оним мудрим дјевама које су запалиле кандила душе своје и које су врлинама својим и трудом својим непрекидно придодавале и придодају уља у кандила“.

„Радују се ангели на небесима што још једна душа прима на себе ангелски лик. И као што ангели и архангели непрекидно славослове име Господње, тако је ево и наша сестра Јелисавета ове свете вечери запјевала ангелску пјесму“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Синошњем монашењу у манастиру Дуљево присуствовало је монаштво из Црногорско-приморске Митрополије и Рашко-призренске Епархије и бројни вјерници из разних крајева Црне Горе.

Након монашења приређена је братска трпеза љубави.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This