Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/11201005[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/7390/Mitropolit_Zdrebaonik_11.07.2010.mp3|titles=Бесједа АЕМ Амфилохија у Манастиру Ждребаоник 11.07.2010]

ЦЕТИЊЕ, 11. јула (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у манастиру Ждребаоник код Даниловграда.

„Оно за чим сви чезнемо, за чим чезну сви људи, јесте – да прогледамо духовно“, рекао је Владика улитургијској проповиједи вјернима. „Да нас помилује Онај Који је вјечна милост, да нас заволи Својом вјечном љубављу Онај Који јесте вјечна љубав и Који је Својом љубављу изњедрио све што постоји. Да није те Божанске љубави у творевини, у небу и земљи и свим невидљивим и невидљивим свјетовима, не би могли постојати ни свјетови, ни земља, ни небо, не би могао постојати ни човјек“.

„Свега што се дотичемо у нама и око нас, видљивога и невидљивога, у свему се открива и јавља, освједочује се и потврђује – љубав Божанска. То је најдубља сила која прожима све што постоји“.

„Ако човјек само тјелесно гледа, његов поглед не иде далеко и не траје дуго. Угасе  се на крају зенице наших очију. Једино ако смо духовно прогледали, ако смо утемељили свој живот на вјери као тврдој стијени, као камену крајеугаоном, на живоме Имену живога Бога вјечнога, ако нас је кроз нашу вјеру обасјала свјетлост богопознања, свјетлост Његовог лица, тек онда постајемо истински, прави и видовити људи. Зато је Господ и дошао у овај свијет“, рекао је Митрополит Амфилохије.

На данашњој литургији за пјевницом су биле монахиње из Ждребаоника и манастира Жупа Никшићка, а међу сабраним вјерницима било је доста дјеце.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This