Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/7201010[/picasa]

08 07 2009 SJB 01ЦЕТИЊЕ, 07. јула (Светигора прес) – У цуцком селу Заљут, у цркви Светог Јована Крститеља, данас је на празник Ивањдан, служена Света Литургија.

Ова древна сеоска црква обновљена је и освећена прошле године, а на данашњи празник је одржана Божија служба и народно сабрање, са намјером присутних да ивањдански скуп постане традиционалан сусрет православних вјерника из овог катунског краја.

Данашњу службу су служили свештеници: протојереј Обрен Јовановић (надлежни парох Цуцке Заљути), протојереј ставрофор Момчило Кривокапић (парох которски, који је родом из овог краја), протојереј Гојко Перовић (парох цетињски), јереј Немања Кривокапић (парох которски) и јереј Миајло Бацковић (парох грбаљски).

У молитви је учествовао велики број вјерника житеља околних цуцких села и братственика овдашњих братстава који су дошли из разних крајева Црне Горе.

По завршетку богослужења, присутни су се окупили на гумну у близини цркве гдје су се подсјетили значајних и  лијепих момената из црквене и политичке историје Цуца и Старе Црне Горе.

Pin It on Pinterest

Share This