Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 12. маја (Светигора прес) – У организацији Православне Митрополије Црногорско-приморске и амбасаде Руске федерације у Црној Гори, сјутра, на Спасовдан, биће одржан спомен на годишњицу битке на Граховцу и прослава 65 годишњице од завршетка отаџбинског и антифашистичког рата.

Свечаност ће почети Светом Литургијом коју ће у Цетињском манастиру служити свештенство Митрополије, а највљен је долазак више амбасадора страних земаља у Црној Гори, на челу са представницима амбасада Русије, Украјине, Србије и Њемачке. На крају Свете Литургије биће служен парастос свим православним вјерницима који су као војници положили живот у бици на Граховцу 1858.г. ( која се десила баш на велики црквени празник Спасовдан), као и онима који су бранили своју отаџбину и борили се против фашизма током Другог свјетског рата.

Свечаности ће присуствовати и чланови музичког ансамбла донских козака “Жива Русија”, који ће сјутра увече, у 19 часова у Краљевском позоришту “Зетски дом” на Цетињу, одржати пригодан концерт у част ове годишњице.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This