Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/11201002[/picasa]

S4031388.JPGХЕРЦЕГ НОВИ, 12. априла – У цркви Св. Неђеље у Јошици покрај Херцег Новог свечанио је прослављена Томина Неђеља. Поред вјерника из Јошице, Бијеле и околних мјеста који се на овај дан већ традиционално окупљају око овог храма био је присутан и представник локалне управе Херцег Новог г. Радован Арнаут. Свету Литургију служио је проторејеј Предраг Видаковић, парох бијељско-крушевички уз саслужење јереја Гојка Мрачевића, пароха јошичког.

У својој бесједи о. Предраг још једанпут је указао на житије Светог апостола Томе који је посумњао да је Господ васкрсао: „Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран“, рече му Господ , а он одговори „Господ мој и Бог мој“.Након одласка у Индију Св. Апостол Тома засновао је Цркву Христову и обратио Христу сестре Тертијану и Мигдонију, жене двојице кнежева.

Након Свете Литургије, служена је нафора, а затим је поворка са литијама обишла један дио засеока. На кратко, поворка се задржала и код новог Парохијског дома, који је у изградњи, гдје су свештеници читали Јеванђеље,  након чега су са појединим учесницима поворке ушли у изграђени дио Парохијског дома и увјерили се у квалитет изведених радова. Предсједник Црквеног Одбора г. Александар Васиљевић уз помоћ осталих чланова одбора, припремио је богато послужење како за свештенство тако и за све остале присутне вјернике. Као и раније у оваквим приликама Црквени хор „РОЖДЕСТВО“ из Бијеле пјевао је у току Литургије, као и читавим путем куда је пролазила Литија, те је у знак захвалности г. Васиљевић предао фотографију цркве Св. Неђеље предсједнику хора г. Небојши Вуловићу.

Дружење је настављено до касних поподневних часова уз појање хора „РОЖДЕСТВО“ богомољачких и пригодних народних пјесама.

Р.А.

Pin It on Pinterest

Share This