Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 9. априла (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-Приморски г. Амфилохије примио је синоћ у Цетињском манастиру г. Леа ван Дуисбурга, координатора Европског хришћанског политичког покрета (ЕЦПМ) за Источну Европу и члана Европског парламента.

У дужем и садржајном разговору, г. Ван Дуисбург је информисао Његово Високопреосвештенство о активностима чланова Европског хришћанског политичког покрета у Европском парламенту у погледу афирмације хришћанских вриједности у политичком животу и уопште у Европи. Посебно је нагласио значај породичних вриједности, заштите од дискриминације и обнове савременог европског друштва на темељу хришћанских вриједности.

Ван Дисбург се налази у посјети Црној Гори, Албанији и Македонији. ЕЦПМ је, према ријечима г. Ван Дуисбурга, политичка асоцијација хришћанско-демократских политичких партија и организација које дјелују на свим политичким нивоима у Европи.

Посебно је било ријечи о слободи вјероисповијести и положају Православне Цркве у Црној Гори, као и бројним проблема са којима се она сријеће у својој јеванђелској мисији.

Истакнута је потреба христијанизације друштва на свим нивоима, а посебно на оним просторима гдје је више деценија стварана свијест да је немогуће бити хришћанин и јавни посленик у парламенту или Влади.

Митрополит Амфилохије је захвалио г. Ван Дуисбургу на посјети указавши на јеванђелску истину да смо као Христови ученици свјетлост свијету и да смо дужни да проповиједамо Јеванђеље најприје својим животом и дјелима, а потом и ријечима.

В.Џ.

Pin It on Pinterest

Share This