Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/4201006[/picasa]

DSC09112.JPGДАНИЛОВГРАД, 5. априла – Празник Васкрсења Христовог свечано и радосно је прослављен у Даниловграду и околини. Празничну Литургију у храму Св. Првомученице Текле Равноапостолне служио је надлежни парох јереј Слободан Зековић у присуству бројног народа.

Светој Тајни причешћа Тијела и Крви Господње приступило је око 400 људи који су се за празник Васкрсења припремили постом и молитвом. Након Литургије освештана су и подијељена васкршња јаја, а за најмлађе је организовано такмичење за избор најљепше нашараног, а затим и најтврђег јајета. Побједницима су подијељене пригодне награде.

Свечано је било и у манастиру Ждребаонику гдје је поноћну Литургију служио јереј Предраг Катанић. У храму Св. Петра Цетињског у Спужу Литургију је служио јереј Станислав Татић. Након службе о.Станислав је са монахињама манастира Ждребаоника посјетио затворенике у Казнено-поправном дому у Спужу. Многи су примили Свето Причешће, а свима су подијељена васкршња јаја и пригодни поклони.

Свету Литургију у препуном храму Св. Симеона Мироточивог у Доњем Загарачу служио је парох команско-бандићки и загарачки јереј Илија Зекановић. Сви присутни приступили су Светој Тајни Причешћа.

Прослава Васкрса наставиће се Светим Литургијама у току цијеле Свијетле седмице.

С.З.

Pin It on Pinterest

Share This