Izaberite stranicu
[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6888/23.03.2010_Duhovna%20akademija%20u%20PG.%20Mladenci.mp3]

ПОДГОРИЦА, 22. марта (Светигора прес) – У крипти подгоричког саборног храма Христовог Васкрсења синоћ је поводом Младенаца, славе црквеног дјечјег хора „Свети Сава“ одржана свечана академија на којој је бесједио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Господин Јоаникије.

„Свети мученици Севастијски су најавили духовно прољеће. Тек што је хришћанство добило слободу, али још је било незнабоштва у тадашњој римској империји и пријетила је велика опасност да се оно повампири. Тога у разним облицима има кроз цијелу историју, па и данас“, рекао је Владика Јоаникије.

„Свети мученици Севастијски су својом жртвом, својим величанственим свједочењем вјере православне, жртвујући за Христа свој живот погасили тај пожар идолопоклонства, незнабоштва, паганства и утврдили слободу хришћанства и Цркве Божије“, рекао је он.

„Заиста, мучеништво је велики дар у Цркви Божјој. Међу мученицима имамо свих родова, и мушког и женског, и старих и младих, из разних народа. То је дар раван апостолском дару.

У наставку академије чланови хора извели су пригодан програм.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This