Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/9201002[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6837/09.03.2010_Mitropolit_Brceli.mp3]

IMG_0002.jpgЦЕТИЊЕ, 09. марта (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на празник првог и другог обретења главе Светог Јована Крститеља, Свету службу Божију у манастиру Доњи Брчели.

Говорећи о живом и живоносном присуству Господа Исуса Христа међу нама и у нама, Владика је у литургијској проповиједи рекао да се Он усељује у нас у Светој тајни причешћа, по благодати Вјечне истине.

„Он Који обједињује небо и земљу, Који је почетак и крај, Који је руком Својом Божанском створио све из небића у биће, Који је Својом словесношћу, Својом логосношћу присутан у свеукупној Божјој творевини, Он исти улази у наш живот, у живот овога свијета просвећујући нашу природу и свеукупну Божанску творевину“.

„Улази, усељава се у нас, пун благодати и истине, Он Који је вјечна свјетлост, Који Својом свјетлошћу просвећује сваког човјека и све и сва. Он Који је обиталиште славе Божје, Који је на Престолу заједно са Оцем у царству небеском, Он је са нама и међу нама и неће нас, по Његовој Светој ријечи, оставити саме, него ће нам послати Духа Свога утјешитеља Који ће нас уводити у сваку истину и откривати нам сваку истину“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This