Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/7201002[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6825/Mitropolit%20Duga_07.03.2010.mp3]

IMG_0041.jpgПОДГОРИЦА, 07. марта (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у манастиру Дуга код Подгорице.

„Вјера, када се разгори у нашем срцу, она је свједиочанство Божјег присуства у нама“, рекао је Митрополит Амфилохије у литургијској проповиједи. „Ако је тај темељ на коме градимо свој живот прави и истински, онда ће и све оно што на њему будемо градили на прави начин бити здраво и истинско“.

„Зато овај Свети пост и почиње недјељом православља у којој исповиједамо праву и истинску вјеру у правог и истинитога Бога, од Дјеве рођенога. Исповиједамо своју вјеру у Свету Тројицу, да примамо и прихватамо све оно што нам је Сам Бог открио о Себи, овом свијету, о нама и нашем звању на овој земљи“.

„Друга недјеља, посвећена Светом Григорију Палами, указује нам да градећи на тој чистој, тврдој, Божјој вјери свој живот, ми задобијамо од Бога, не само овај тјелесни, пролазни живот, удостојавамо се не само да нас грије топлота овога сунца, да се хранимо не само плодовима земље, него се удостојавамо да примимо у себе свјетлост богопознања, свјетлост која сјаји са лица Христовога, свјетлост која је вјечна“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This