Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/17201002[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6741/Mitropolit_Cetinje_17.02.2010.mp3]

IMG_0123.jpgЦЕТИЊЕ, 17. фебруара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством у Цетињском манастиру прву овогодишњу великопосну Свету литургију пређеосвећених дарова.

„Сав смисао литургије је у пјесми коју пјевамо – Тијело Христово примите, Источника Бесмертнаго вкусите“, рекао је Владика у архипастирској проповиједи вјернима. „Живот Цркве Божије, а у њој и живот свих нас креће се између ријечи Христових, позива којим почиње Његова проповијед и којим се наставља проповијед Цркве Божије до данас и до краја свијета и вијека – покајте се, јер се приближило Царство небеско“.

„Тако почиње призив Господњи нама на земљи, призив да се покајемо, да промијенимо свој ум и живот, да непрекидно мијењамо свој ум и живот напредујући ка бољему, обнављајући лик и подобије Божије у нама и задобијајући покајањем и очишћењем дар Духа Светога“.

„Да као што је Он једно са Оцем небеским и ми, Његови ученици будемо једно са Њим. У томе је смисао нашег хришћанског живота, у томе је најдубљи смисао људскога живота уопште и најдубљи смисао свеукупне Божје творевине“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This