Izaberite stranicu
[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6618/O.Gojko%2020.01.2010_Ct.%20Manastir.mp3]

протопрезвитер ГОЈКО Перовић парох I Цетињске парохије, Груда бб 81250 Цетиње; тел: 067.229.223; gojkoperovic@t-com.me; (рођен 8.9.1972.г. у Котору; Завршио Богословски факултет у Београду 1999.г.. У чин ђакона рукоположен 28.2.1999.г., a y чин презвитера 17.10.2000.г. Ректор је Цетињске богословије од септембра 2002.г.) Старјешина је храма Влашке цркве Рождества Пресвете Богородице на Цетињу Опслужује парохије: цуцке и чевске.ЦЕТИЊЕ, 20. јануара (Светигора прес) – Ректор Богословије Светог Петра Цетињског и парох цетињски протојереј Гојко Перовић служио је јутрос, поводом Јовањдана, Свету литургију у Цетињском манастиру.

«Јован крштава за покајање, а Онај Који долази за Јованом, Господ Исус Христос, крштава Духом Светим», рекао је у празничној бесједи отац Гојко Перовић.

«Наша Црква вјерује, тако живимо, тако се крштавамо, да је Јован крстио људе припремајући их да постану њени чланови, тако што их је позивао на покајање. Јован је позивао на покајање говорећи да долази Господ Који крштава Духом Светим, да се царство небеско примакло и да треба да се припремимо за улазак у царство небеско».

«Јован је позивао људе да се у своме духу покају за све што су урадили и припреме се у своме духу за долазак нечега већега. А Господ крштава Духом Светим – за нови живот. Господ је страдао, био у гробу и васкрсао и показао нама пут да сви учествујемо у томе васкрсењу у новом животу», објаснио је отац Гојко Перовић.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This