Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/19201003[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6616/19.01.2010_Vl.%20Jovan_Bogojavljenje.mp3]

IMG_0276.JPGПОДГОРИЦА, 19. јануара (Светигора прес) –Његово Преосвештенство Епископ диоклијски, игуман манастира Острог Господин Јован служио је данас, поводом великог хришћанског празника Богојављенија, Свету службу Божију са освећењем Богојављенске водице у цркви Светог великомученика Георгија под Горицом у Подгорици.

Честитајући празник вјерницима сабраним на литургији, Владика је у архипастирској проповиједи пожелио сваки Божји благослов. «У овом храму, гдје одслужисмо службу Божију, сјединили смо се са Христом и призвали смо Духа Светога на нас, на предложене дарове и на воду ову коју смо освештали благодаћу Божијом. Заиста је дивно бити са Господом, јер Бог се јавио, и како наши стари кажу, небо је отворено, једном и за свагда», рекао је он.

«Господ је ушао у јорданске воде и тиме су све воде освештане. Данас се посебно освештавају и нас обузима велика радост, небеска радост која долази одозго, од Духа Светога», рекао је Владика Јован.

Након Свете литургије, Владика је са свештенством и вјерним народом на саставцима Рибнице и Мораче у воду погрузио Часни Крст, до кога је први допливао Милован Брновић из Љешанске нахије, члан Кајакашког клуба «Подгорица».

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This